2010. június 20., vasárnap

Itt a bika idő! Hosszú hétvége június 24-27

Jön a várva-várt anticiklon, és ezzel tartós, legalább 4-5 napos jó repülőidő! Ami ennél is szebb, hogy hétvégére esik egy része, ezért kint a helyünk.
UPDATE:
Alakul a meteo, jónak néz ki, csak a bőség zavarával küzdök, hogy hova is kéne menni :)
Indulás szerda délután, csütörtök és péntek még erősebb az északi szél ezért Alpok déli oldala. Silianról biztosan fogok repülni, de Emberger Alm is befutó.
Szombat, vasárnap Alpok északi oldala, itt lesz az Alpenrosencup, szeretnék legalább elnézni rá. Alternatíva Zillertal (nagyon király hely, csak itt el lehetne egy hetet tölteni) és a Pinzgaui völgy, itt a Wildkogelről lehetne startolni.
Meteoról annyit hogy elég egyenletes kb 1010 aPa körüli nyomást forecastolnak, meglehetősen labilis légtömeg mellett; délután azért oda kell figyelni a felhőkre cserébe sikítani fog a vario :D

Kedvcsinálónak egy jó kis délutáni program: Kelly videoja és az útvonalat leíró cikk az Ahorn 'meglejtőzéséről' a Pink Floyd kiséretében..

2 megjegyzés:

  1. Dudikám!

    Miből látszik a képen a frankó néró idő???
    Segíts már!

    Kösz,
    L.

    VálaszTörlés
  2. Inkább a meteogrammból ;)
    Amikor először néztem szép H betű volt kb Svájc felett, de azóta is látszik, hogy kb homogén a nyomáseloszlás és inkább a magasnyomás dominál.. nem másznak frontok keresztbe Európán, akkor meg mi bajunk lehet?

    VálaszTörlés